Linnéa Hedström

Kategori: Hem och inredning

Spara eller slösa?

lyx vs budget

 

Tycker karaffen som jag sett inne på newport är så himla fin. Den finns i olika färger och en klar karaff med mässingshandtag. När jag var inne på Ellos såg jag denna karaff som ett bra alternativ om man inte är beredd att lägga mer än det dubbla. Ett litet tips bara!

Orientaliska mattor

Som ni kanske vet har jag ju beställt en matta från Mio i modellen Gibraltar. Jag har den i färgen blå/beige, men den finns även i bara blå. Min matta är den som ni ser längst ned här ovan. Fick hem den i veckan efter 1,5 månaders väntan och jag bara älskar den. Mönstret är så himla fint. Har nämligen fått upp ögonen för orientaliska mattor på senaste tiden, tycker verkligen det är så fint. Sådana mattor var väldigt populära förr men har nu kommit tillbaka vilket är super kul. Allt kommer om igen. Jag föredrar sådana mattor som går i blått, det passar bäst i mitt hem. Eftersom jag har mycket guld och mässing hemma passar det blåa nyanserna så himla bra ihop med det. Här ovan ser ni förutom min matta som är från Mio tre andra mattor som är mina favoriter.  Som ni ser går även dem tre också i blått. Tycker mattor gör ett hem så mycket mjukare. Förutom att det klär golvet fint gör det även så att rummet ser bättre möblerat ut. Helhet känslan man får för ett rum som har mattor är mycket varmare än rum där golven är alldeles kala.

 

Inspo for my kitchen

kitchen

 

Något jag inte riktigt är nöjd med är mitt kök. Jag har inte riktigt fått till den där känslan som behövs men jag tror att lite detaljer som tavlor blommor eller liknande kan piffa till mitt kök till det där lilla extra. Min lampa i köket är i mässing. sen har jag en ny klocka som är i mässing och lite andra små detaljer som går i mässing. Därför täntke jag att resterande detaljer jag ska införskaffa mig ska gå i mässing. Dessa två posters ovan vill jag verkligen ha i mitt kök.

Mitt drömboende

För nästan exakt ett år sedan flyttade jag hemifrån. Det är sjukt vad tiden går fort och ibland undrar jag ifall jag ens hänger med. Just nu bor jag i en hyreslägenhet på stan i Västerås tillsammans med min pojkvän. Jag trivs verkligen jättebra men när man bor i en hyreslägenhet får man inte göra om hur som helst och det kan ibland göra så att bostaden inte känns som ens eget hem då man inte har det riktigt som man vill. Just nu sparar jag pengar till en kontantinsats och min vision är att inom några år köpa ett litet hus alternativt radhus och renovera det precis som jag vill ha det. Jag tänkte visa berätta lite om hur min drömbostad ser ut sen har jag googlat lite bilder som liknar mina drömmar.

Kök - Mitt drömkök ska vara ljust precis som resten utav bostaden. Jag har tänkt mig ha ett ljusgrått riktigt fint trägolv. En köksstomme där det är utdragslådor med diskreta handtag. Fläkten ska inte synas, likaså diskmaskinen. Jag vill att mitt kök ska vara simpelt men otroligt snyggt. Luckorna får gärna vara i högglans och jag vill ha en bänkskiva utav en grå sten som går i hand med golvet. Mellan bänk och skåp vill jag inte ha traditionellt kakel utan jag vill ha plattor i form utav marmorsten som också går bra ihop med bänkskivan precis så som ni ser på bilden nedanför. Vid diskhon vill jag gärna ha ett fönster för ett fint ljusinsläpp.

Badrum - Kanske det absolut viktigaste i en bostad. Mitt drömbadrum är kaklat med gråa stenar. Mitt badrum ska vara rymligt och ha mycket förvaring. Jag vill ha både dusch och badkar i samma badrum och inte tillsammans utan avskilt. Duschen ska vara stor med ett stort duschmunstycke. Badkaret behöver inte vara stort utan det enda kravet jag har är att det ska vara skönt att ligga i. Jag vill gärna ha en avskiljningsvägg från toalett och dusch/bad parti. 2 stycken handfat ska ligga som skålar uppe på en sten mönstrad bänkskiva.

Sovrum - Mitt sovrum ska vara ljust med stora fönster och gardiner som hänger från taket. Sängen ska vara minst en och 180 och placerad uppe på ett podie för att få lite höjd. Har märkt att jag sover mycket bättre ju högre sängen är. I taket ska det hänga en ljuskrona och sängen ska vara fylld med mysiga kuddar.

Jag vet att detta kanske inte är rimligt då allt detta kostar väldigt mycket pengar men jag ville iaf skriva ner mina husdrömmar det kan vara kul att gå tillbaka och kolla på när jag köpt ett hus och jämföra om jag har samma visioner då.

 

DIY - Vitrinskåp

DIY vitrinskåp

 

Såhär blev det med mina nya vitrinskåp som jag suttit ihop själv. Förr hade jag två långa glasskåp med har länge velat byta ut dem till ett par lägre. Jag tycker dessa fyller ut rummet bättre och det passar bättre in till min andra inredning. Just nu har jag bara ställt lite dekoration uppe på skåpen men jag planerar att antingen ha en stor spegel ovanför eller någon tavla. Men det vår vänta ett tag nu. För övrigt är jag riktigt nöjd med skåpen.

Ny matta till vardagsrummet

Nu har jakten på matta till vardagsrummet äntligen tagit slut. Jag har hittat den perfekta mattan på mio. Det är en viskosmatta som går i grå/beige och blå som kommer passa perfekt under vår gråa vegas soffa. Mattan kommer vilken vecka som helst. Nu ska jag bara hitta matchande kuddar som går i den blåa nyansen samt kanske någon grå kudde. Jag är super nöjd iallafall. Mattan finns i två storlekar och jag köpte den störta. Mattan som jag köpte kostar 2995kr men modellen som är mindre är också billigare.

Min nya taklampa

Efter många om och men har jag fått upp mina nya taklampa i vardagsrummet. Jag vet att det inte blev så bra bilder med det var svårt att fota när det var mörkt och lampan var tänd. Ja, ja hoppas ni ser hur den ser ut i alla fall. Jag är äntligen nöjd, först fick jag en trasig lampa så jag ju tvungen att skicka tillbaka och byta till en ny. Men älskar den verkligen. Den är från Ellos och kostar 1599;-. Dock brukar Ellos ofta ha kampanjkoder så se till att utnyttja dem om ni handlar där. 

Direktlänk till Ellos