Linnéa Hedström

Kategori: Insperation

Kappor för hösten

1. HERE 2. HERE 3. HERE

Nu har tyvärr höstkylan smugit sig på även fast det fortfarande är augusti. Då är det inte konstigt att man inspireras utav höstkläder. Här har jag tagit fram min favoritkappa för hösten. Jag själv äger den beiga men vill verkligen ha en grå, så borde nog slå till. Kappans pris är nästan oförskämt billigt. 299;- för en rejäl kappa, hur bra är inte det? Ni hittar den på NA-KD.com alternativt så kan ni klicka er vidare på direktlänkarna ovan. Happy shopping!

Rätt klänning för rätt kropp

Läs artikeln - HÄR

Nu är min tredje artikel som jag skrivit publicerad. I denna artikel tar jag upp lite olika kroppsformer och guidar hur man hittar den rätta klänningen för sin kropp. Men vill också poängtera att ingen kroppsform är mer eller mindre attraktiv utan alla är precis lika fina. Alla människor ser olika ut och det är väl så himla fantastiskt. In och läs inspireras. Hoppas ni gillar även denna artikel.

Poddar jag lyssnar op


P3 dokumentär - I denna podd tar dem upp olika brottsutredningar. Då jag alltid varit intresserad utav kriminologi så tycker jag denna podd är super intressant. Man får följa med i hela brottet och ibland är det intervjuer med anhöriga och gärningsmän. Man blir så insatt och det är en perfekt podd att lyssna på när man t.ex. står och lagar mat. Älskar den.

 


Mathilda och Andrea blogpod - Egentligen började jag lyssna på deras poddar eftersom jag läser och följer Andreas blogg. I deras podd tar dem upp mycket relationsproblem, kroppskomplex och allt som hör en tonåring vardag till. Sen är dem så himla personliga och härliga så man kan inte sluta lyssna. Dem möter sina lyssnare så bra också och låter dem vara delaktiga i deras podd.


'


FRAMGÅNGSPODDEN - I denna podd bjuder Alexander Pärleros in olika framgångsrika personer. Personerna i fråga berättar om deras resa till framgång. Det kan vara allt i från entrepenörer till elitidrottare. Man för följa med på spännande historier som t.ex. bakgrunden till företaget Nelly. Jag blir så sjukt inspirerad att följa mina drömmar när jag lyssnar på den och det kanske det som är meningen. Ett stort tips verkligen!

Min ekonomiska plan

Efter jag läst lite andra bloggares ekonomiska planer blev jag lite inspirerad att visa min egen för er. Jag har alltid varit intresserad utav pengar och är väldigt mån om att min ekonomi ska gå ihop varje månad. Jag har sedan jag varit liten alltid gjorde budget för mina inkomster. Men nu när man flyttat hemifrån ser budgeten lite annorlunda ut jämfört med hur den gjorde när jag bodde hemma. Nu är det mer utgifter och på olika saker. Jag har valt att göra min budget i procentform då jag själv tycker det är enklare. 

Såhär ser min ekonomiska plan ut:

- Boendekostnad 22%
- Mat 10%
- Transport 10%
-Vardagsutgifter 24,75%
-Sparande 31,25%
Pensionsparande 2%

Då ska jag berätta för er vad dessa kategorier innefattar för mig så ni får en större inblick på vad pengarna läggs på. 

Boendekostnad- Denna kategori innefattar alla fasta kostnader jag har kring mitt boende. T.ex. hyra, elkostnad, parkering, hemförsäkring osv. Denna kostad brukar nästan alltid bli detsamma ibland kan det skilja några kronor för att elräkningen är högre eller lägre men inte mer än så.

Mat - Precis som det låter så är det dem pengarna jag lägger på mat. För att kunna komma fram till denna summa har jag gått tillbaka och kollat ut vad jag har handlat för varje månad och snittat ut det. Denna kategori innefattar endast mat jag handlar hem och inte om jag väljer att äta ute någon dag. Köpmat hamnar på vardagsutgifter då jag anser det som ett mer nöje.

Transport- Jag lägger alltid undan en fast summa på mitt transportkonto. Där tar jag pengar om jag behöver tanka i månaden. Men det har aldrig hänt att jag tankar upp för hela den summan men det som blir över ligger alltid kvar så ibland när jag får en räkning på bilen t.ex. försäkring eller skatt eller om något går sönder på bilen så finns alltid pengar där som jag kan ta ifrån så slipper bilkostnader gå utöver mina vardagsutgifter. Ganska smart om ni frågar mig.

Vardagsutgifter- Här hamnar allt som jag vill köpa i min vardag. Kan vara en tröja jag kikat på eller en kaffe på stan. Ja man kan säga att det är den här kategorin som innefattar vad jag får röra mig på under månaden. Har ska allt som jag anser som nöje eller liknande räknas in. 

Sparande - Jag har alltid varit medveten om att man måste ha ett sparande och jag öppnade mitt första egna sparkonto när jag fick min första lön. Där har jag alltid lagt in pengar från mina löner genom åren och gör det än idag. För mig är det viktigt med ett sparande. Man behöver inte alltid veta vad man sparar till men sparade pengar kommer man alltid ha nytta utav. Så om ni inte redan har ett sparkonto, öppna ett nu!!

Pensionsparande - Ja, jag vet kanske låter lite konstigt när man är så ung. Men jag har under en tid funderat kring min pension. Nu när jag varit sjukskriven så länge har jag blivit nojjig över att jag inte ska få det tillräckligt bra när jag blir pensionär så jag tänkte faktiskt börja pensionspara. Det är inte en stor summa det handlar om men ett sparande är alltid ett sparande. Och har man råd tycker jag verkligen att man ska lägga undan en summa varje månad till sin pension.

Sådär, nu har ni fått en liten inblick på hur jag ser på min ekonomi. Vissa kanske tycker det var as tråkigt och läsa medan andra kanske får lite inspiration vilket jag hoppas. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. En budget är den största hjälpen till att få koll på sin ekonomi.

Inredning från Ellos

BLÅ/GRÖNA NYANSER från ellos

 

 
Mässing ellos

 

 
ROSA FRÅN ELLOS

 

Här tänkte jag tipsa om mina favorit kombinationer. Just nu har jag väldigt ljust i min lägenhet och gillar det starkt. Jag kombinerar det ljusa med ljusrosa och mässingsdetaljer. Men något som jag har fått upp ögonen för att det blågröna vilket också passar sjukt bra ihop med guld/mässning. Tänker mig att till hösten ska jag byta ut det ljusa mot lite mossgrönt eller liknande i den färgskalan. Här ovan ser ni inredningsdetaljer i dem olika kategorierna, Alla produkter är från Ellos. Om ni inte redan visste det kan ni klicka på produkten ni tycker om och bli länkad direkt.
Kram på er!