Linnéa Hedström

Kategori: Mat och dryck

Födelsedagsbrunch

Ungefär såhär såg min lördagsförmiddag ut. Sara fyllde år och vi ville fira henne så vi passade på att bruncha tillsammans. Även denna gång blev det på Plaza hotell. Tycker för övrigt att dem har en kanon bra brunch som verkligen är prisvärd. Vi pratade och avnjöt maten i nästan 2 timmar, det blev även presentöppning på det. Efter att vi hade käkat gick vi en runda på stan för att kolla lite innan det var dags för mig att ta mig vidare till nästa födelsedagsfirande.

Sara flyttar till Prag på tisdag så det blev en liten avskedsbrunch också kan man säga. Men jag och några till tjejer har pratat om att åka dit i höst eller vinter. Hoppas verkligen det blir av så man har något att se fram emot.

Kyckling enchilada

Gårdagens middag. Kyckling enchiladas med sallad. Här delar jag med mig receptet för 3 portioner. (middag + en matlåda)

Recept:

6 tortilla bröd
300g kyckling
Enchiladakrydda
En burk tacosalsa sås
Riven ost
Creme fraiche

Gör såhär: Stek kycklingen och tillsätt kryddan. Fördela ut kycklingen i bröden och rulla ihop dem och lägg i en ugnsform. Häll salsa såsen över rullarna och toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i 15 min. Servera det med en klick crème fraiche och sallad.

Smaklig måltid!

Skaldjursgryta med saffransaioli

Från dagens lunch. Idag på lunchen åkte jag, mamma och mormor till Öster Mälarstrands krog för att käka. Vi alla tog skaldjursgrytan med saffransaioli. God var dem men mastig, blev otroligt mätt efteråt. Vi hade hoppats på en varm sommardag och en lunch på bryggan men istället blev det storm och svinkallt och vi fick sitta inne. Så typiskt. Efter lunchen åkte vi hem till mamma och jag rensade lite utav mina grejer som jag har kvar där. Måste ta tag i alla kläder och grejer som jag heller inte kan slänga, får sån ångest.

Nu ska jag iväg och träna fotboll. Kram.

Avokadomackor

Det godaste mellanmålet. Jag har gjort en ny upptäckt i mitt liv, avokadomackor. För ett par år sedan hatade jag avokado, tyckte verkligen det var så äckligt kom jag ihåg. Jag hatade konsistensen. Idag är avokado den typ godaste grönsaken (eller är det frukt?) jag vet. I början åt jag endast avokado som den var och hade lite salt på men nu mosar jag den och har som pålägg på mackan tillsammans med aromat. Så himla gott. Det tycker jag att ni ska testa.

Äta bör man annars dör man

Och så var jag tillbaka med lite middagstips. Denna gång en klassiker som aldrig kan bli fel. Stekt kassler med egen gjort potatismos och egen gjord champinjonsås fick denna onsdagsmiddag stå för. Super simpel rätt verkligen, finns inget svårt med det alls. Juste här är också mina första bilder från nya kameran, vad tycker ni? 

Kassler bitarna är bara stekta i lite olja. Moset gjorde jag på kokad potatis som jag vispade ihop med lite mjölk, smör och salt med en elvisp. Champinjonsåsen gjorde jag på färska champinjoner som jag förvällde i en torr stekpanna innan jag la ner dem i en kastrull och tillsatta mjöl, grädde, buljong och kinesisk soya. Såsen får den perfekta sältan och den gyllenbruna färgen utav soyan. La upp maten tillsammans med lite färska tomater och hackad persilja på topp. Mums!

Favorit smoothie

Här kommer ett litet recept på en utav mina favorit smoothies. Älskar verkligen denna, den smakar så fräscht och jag blir så mätt utav den. Brukar göra smoothie till frukost eller som mellanmål. I denna har jag i alla fall:

Vaniljkvarg
Fryst mango
Jordgubbar färska/frysta
En halv pressad citron

Ceasarsallad

Här har ni den perfekta ceasarsalladen som jag gjorde i veckan. Fick sån inspiration när jag åt det på coffehouse by george senast. Egentligen är en sallad super enkel att göra och det är otroligt gott. Känns så fräscht. Körde sallad, tomat, kyckling, bacon och parmesan och självklart dressing. Dock inga krutonger för jag orkade verkligen inte göra egna och hade inga hemma. Men gott blev det.